Keresés

Elérhetőségeink

Levél: 

KDA 7300 Komló, Vájáriskola u. 1.

 

Adószámunk:

18308671-1-02

 

Számlaszám:

11731063-20116121

Pályázatok

        Menő Menza                                                    

 

 

 

 

        

 

 Menő Menzák program - EFOP-1.8.5-17-2017-00028

 
 
 

Linkek

Ki van jelen?

Oldalainkat 90 vendég és 0 tag böngészi

Pillanatképek

KDA32.jpg

Az Ifjúsági Diák Unióról

Iskolánkban 1998 óta működik az Ifjúsági Diák Unió (IDU), a diákság érdekképviseleti szerve. Az ő kedvükért röviden összefoglalnám, kik az IDU vezetőségének tagjai, és mivel is foglalkoznak a szervezeten belül diáktársaitok. Az IDU tagjai a vezetőségen kívül az osztályok képviselői.
Bárki IDU tag lehet,
- aki iskolánk nappali tagozatos tanulója,
- kitölti a belépési nyilatkozatot
- elfogadja a DÖK SZMSZt
- eljár rendszeresen a gyűlésekre
- kiveszi a munkából a részét
Ilyen egyszerű, ha tenni akarsz valamit, itt van a lehetőség, hogy beleszólj abba, hogy milyen iskolába jársz.


Rétyi Árpád - segítőtanár
És, hogy mit is csinálunk mi?
•    Programszervezés:Az IDU egyedül vagy együttműködve az iskola vezetéssel évente 10-15 program megszervezésében és lebonyolításában vesz részt. Ezek közül említésre méltóak a szecskaavató, a karácsonyi ünnepély, a szalagavató, a diáknapok, a pedagógusnap, az iskolai ünnepélyek, iskolánkat érintő városi rendezvények, stb.
•    Érdekképviselet: Az IDUnak véleményezési joga van az iskola életét befolyásoló dokumentumok megalakításakor, mint például házirend elfogadása. Fegyelmi tárgyalás esetén jelen van és véleményt nyilvánít, fogadja és továbbítja a tanulók észrevételeit az iskola vezetésének, maga is tesz javaslatokat, részt vesz az iskola életének alakításában.
•    Pénzgazdálkodás: Az IDU gazdálkodik egyrészt az iskolai folyószámlán számára elkülönített pénzösszeggel, másrészt a különböző rendezvényekből és szolgáltatásokból befolyó egyéb forrásokkal. A pénz egy részét az IDU tagjainak továbbképzésére fordítja, akik így hatékonyabban tudják képviselni a ti érdekeiteket, másrészt a diákságot érintő rendezvények lebonyolításához biztosít pénzügyi hátteret.
Fontos megjegyezni, hogy az IDU egyetlen diáktagja sem részesül külön juttatásokban. Néhányukat elvisszük év végén egy kétnapos jutalom üdülésre. Ha megérdemelték.